請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

創世紀討論區(UO - Ultima Online)

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 56631|回復: 43

Hyper PC Player 老鳥回味區

說過年前弄,卻沒弄好,真不好意思

年30買了台scanner,現為大家送上資料回味~~!
創刊號是在98年3月4日推出, 大慨是在UO推出5個月後,當時大部份都是用36.6k上網,網上遊戲討論地區接近沒有(有,但很少很少),很多消息都是口耳相傳

所以別怪責當時的簡陋內容,只為了讓大家回憶而己

內容為原創者所永遠擁有,圖片掃瞄不得轉載,謝謝

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復 支持 反對

這今開始在圖片的右下會出現很薄的水印,希望不會影響大家,而大家可以直接回覆此討論串作討論

本帖子中包含更多資源

x
回復 支持 反對

先一口氣送上三篇,容量的問題有必要解決...因為當初租伺服器放論壇時只有500mb的容量...現在己經..300多吧!

明天再送上其他的!

本帖子中包含更多資源

x
回復 支持 反對

TemplarPo 大大....真神人也......感謝分享..見識到10年前的game 書.... @@"

98年的書也保存得這麼好...還可以拿出來和大家分享...我連看也沒看過....強...

(#有機會我可去你uo的家嗎? .... 一定是很整潔和有條理....98年的書也可收藏這麼好....收藏客易找回難....我uo的家有很多東西都不知放在那..)
回復 支持 反對

我可唔可以講句

You are the man!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

我都曾經有一疊 Hyper PC Player, 唔捨得掉, 就係為0左 UO 果幾版
而家都唔敢肯定之前有無一時衝動掉0左

anyway 我一定唔夠齊, 所以真係好期待可以睇得番晒
尤其係之後刊登0既 Britania 勇者達!!

其實我唔覺得簡陋
相反佢0既內容相比而家果0的game 書, 我覺得仲有誠意好多

紙質又靚呢
回復 支持 反對

原帖由 e-Core 於 2009-2-4 11:12 發表
TemplarPo 大大....真神人也......感謝分享..見識到10年前的game 書.... @@"

98年的書也保存得這麼好...還可以拿出來和大家分享...我連看也沒看過....強...

(#有機會我可去你uo的家嗎? .... 一定是很整潔和有條理. ...

令你失望..我UO中的家是超級亂的....更舊的Game書都有...要不要看=.= (紅白機和超任的那些..當年38蚊本)
好聽一點是收藏,難聽便是垃圾佬一名..為了家中無數堆/套的書和家中老娘從小對侍過無數次 !
回復 支持 反對

原帖由 ivanbbq 於 2009-2-4 12:01 發表
我可唔可以講句
You are the man!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
我都曾經有一疊 Hyper PC Player, 唔捨得掉, 就係為0左 UO 果幾版
而家都唔敢肯定之前有無一時衝動掉0左
anyway 我一定唔夠齊, 所以真係好期待可以睇得 ...

多謝...
我發現我70期之後的有很多都不齊,不確定有沒有UO內容,因為當時我離開了香港所以沒有買到後面的部份
回復 支持 反對

嘩, 真係唔睇都好多0野唔記得

例如唔記得原來以前guild stone 可以放響船度 (我而家都仲有張guildstone deed, 唔知賣出去值唔值錢? 或者double click 仲起唔起到guild stone 呢?)

亦都唔記得有預設公會呢樣0野
我個賊仔好似都join 0左 thief guild 架喎..........
回復 支持 反對

我要4格...我要4 格
回復 支持 反對

真懷念呢, 那時很喜歡看四格連環圖勇者達。
回復 支持 反對

厲害....軟體世界也有...72期...

不過年代久遠已經失蹤了...
回復 支持 反對

原帖由 AgentSmiths 於 2009-2-6 10:38 發表
真懷念呢, 那時很喜歡看四格連環圖勇者達。

AgentSmiths 係邊個server 玩?
我好似響pacific 見過一個char 叫 agentsmith
係你嗎?
回復 支持 反對

原帖由 ivanbbq 於 2009-2-9 12:12 發表

AgentSmiths 係邊個server 玩?
我好似響pacific 見過一個char 叫 agentsmith
係你嗎?

那個應該不是我....我只在formosa玩
回復 支持 反對

太久沒有掃瞄,一口氣送上4篇

本帖子中包含更多資源

x
回復 支持 反對